Du må være frisk

Tak til min depression

Er jeg glad for min depression? Ja det er jeg faktisk.

Jeg vil faktisk ikke være foruden den. Siden jeg for snart et års tid siden begyndte at mærke, at noget var helt galt, og jeg herefter fik konstateret depression, har jeg lært vanvittig meget om mig selv som person.

Faktisk er jeg utrolig taknemmelig for, at jeg i så ung en alder har fået lov til, at lære mig selv at kende. Det lyder måske åndsvagt, at jeg er glad for, at jeg har fået en depression. Men jeg er ret sikker på at, hvis ikke jeg var kommet helt derned, hvor jeg var, så ville jeg aldrig nogensinde finde ud af, hvem fanden Maria er.

Jeg føler mig vildt priviligeret over at komme igennem den her vanvittige proces i en alder af 24-25 år. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg resten af livet kan bruge, alt det jeg har lært om mig selv i den her proces, til at forstå mig selv bedre i forskellige situationer.

Jeg vil faktisk næsten gå så langt at sige, at jeg igennem den her proces er blevet et forandret menneske. Ikke at jeg ikke er den samme, som jeg altid har været, for det er jeg. Men fordi jeg nu forstår, hvorfor jeg førhen har reageret, som jeg har gjort i forskellige situationer og, hvorfor jeg mange gange har skubbet folk væk fra mig.

Jeg er et sted i livet nu, hvor jeg forstår mig selv. Jeg ved nu, hvad det er jeg gerne vil have, og jeg ved, hvor forbandet vigtig kommunikation er.

Noget jeg hele mit liv har været vanvittig dårlig til.

Det kan slet ikke forklares med ord, hvordan det føles pludselig at forstå sig selv. Jeg har i mange situationer, ikke kunne forklare mig ordentlig, simpelthen fordi jeg ikke forstod, hvad fanden der foregik oppe i mit hovede, det ved jeg nu. Og shit det er en lettelse.

Jeg er stadig mig, men jeg er nok mig i en forbedret udgave.

Jeg er sikker på at, hvis jeg førhen vidste alt det jeg ved om mig selv i dag, så ville jeg på mange områder have truffet langt bedre valg. Men det er okay. Jeg har lært en helt del, af de valg jeg har truffet, og det er også vigtigt at huske på.

Livet er en læringsproces, og jeg stopper ikke med at lærer, bare fordi jeg har været igennem det her. Der er masser ude i fremtiden, jeg også skal lærer, og faktisk glæder jeg mig lidt.

Jeg tror det er svært for folk, der ikke har haft en depression at forstå fuld ud, hvad jeg snakker om. Men jeg er helt sikker på, at de som selv har været dette igennem, kan nikke genkendende til det jeg skriver.

Jeg vil egentlig bare have folk til at forstå, at jeg ikke er blevet svag af det her. Depression er IKKE et tabu. Depression skal snakkes om. Det er vigtigt ikke at være bange for at spørge. Depression har kun gjort mig stærkere. Og det er jeg faktisk vildt taknemmelig for.

Så ja, jeg er glad for min depression. Ikke hele tiden. Men jeg er glad for, det den har lært mig.

Jeg hader den også. Men det kan vi snakke om en anden gang.

Be you, stand out and feel!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du må være frisk